PIAȚA NEAGRĂ DE WHISKY DIN RUSIA ESTIMTĂ LA 8 MILIARDE DE RUBLE

PIAȚA NEAGRĂ DE WHISKY DIN RUSIA ESTIMTĂ LA 8 MILIARDE DE RUBLE

Piața neagră de whisky din Rusia este din nou în expansiune. Milioane de litri de whisky care în mod legal nu figurează că au intrat în Rusia au fost vândute pe piață în 2013 așa cum sugerează statisticile oficiale.
Cifrele lansate publicității de către State Statistic Service din Moscova arată faptul că retailerii ruși au vândut în anul 2013 mai mult cu 9.9 milioane de litrii de whisky decât figurează în actele de import. Agenția așadar susține că această piață neagră este estimată să valoreze 8 miliarde de ruble sau 230 milioane euro. Totul a pornit de la o neconcordanță apărută în cifrele statistice din 2010, anul ce deține recordul vânzărilor cu peste 16.8 milioane de litri de whisky ce teoretic nu a intrat niciodată în Rusia, cifra scăzând în 2012 la 7.8 milioane litri. Cât din aceste cifre e reprezentat de whisky-ul contrafăcut și cât este whisky importat fără acte, probabil nu se va putea afla niciodată.

FOTO: thespiritbusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>