PRIMA ÎNTÂLNIRE A CLUBULUI WHISKYPEDIA

PRIMA ÎNTÂLNIRE A CLUBULUI WHISKYPEDIA

Joi, 30 august 2012, membrii clubului Whiskypedia s-au reunit pentru prima dată în cadrul unei întâlniri informale la Restaurantul Sofa. Scopul principal a fost să facem cunoștiință, dar și degustarea unei sticle de whisky special. Este vorba de MacKinlay’s Rare Old Highland Malt Whisky, un blend cu o poveste extrem de interesantă. Clubul Whiskypedia s-a înfințat practic odată cu siteul, iar scopul său este de a îi aduce împreună pe adevărații pasionați de fenomenul whisky din România. Pe viitor, întâlnirile vor fi susținute pentru a degusta diverse tipuri și sortimente de whisky single malt și nu numai. La prima întâlnire, vedeta a fost celebrul The Enduring Spirit, adică o sticlă de MacKinlay’s Rare Old Malt Whisky furnizată de prietenii noștri de la Cristalex. Este o sticlă cu o poveste pe măsură și o prezentare spectaculoasă. Ambalajul și conținutul recrează sticlele de MacKinlay’s pierdute în cadrul expediției lui Ernest Shackleton la Polul Sud din 1907. Îmbarcat pe vasul Nimrod,  Shackleton a comandat 25 de cutii din acest whisky. Expediția nu a mers chiar conform planului, iar primăvara lui 1909, după încercarea de a atinge Polul Sud,  Shackleton și colegii săi au plecat în grabă din Antarctica lăsând în urmă mai multe cutii cu whisky îngropate sub gheață. Un secol mai târziu, trei dintre aceste lăzi erau descoperite de către New Zeeland Antarctic Heritage Trust, iar una din ele a fost trimisă Muzeului Cantenbury din Christchurch, New Zeeland. Astăzi, fosta distilerie Glen Mohr este proprietarea celor de la Whyte&Mackay, așa că recreerea celebrului whisky pierdut a căzut în sarcina nu mai puțin celebrului Richard Patterson. Dacă a reușit, veți putea citi într-o recenzie atipică a acestei sticle de MacKinlay’s Old Malt pe care o vom publica în curând și a care a fost făcută împreună cu membrii clubului nostru.

Foto: Ovidiu Tăbăcaru

About Dragoș Băltățeanu

3 comments

 1. A fost o seara absolut superba!
  As vrea si pe aceasta cale sa le multumesc lui Tudor si Dragos pentru felul extraordinar in care au organizat prima intalnire a clubului Whiskypedia.
  Totodata, vreau sa-i salut si pe membrii clubului care au participat la aceasta intalnire si sa le transmit ca mi-a facut o mare placere sa-i cunosc si sa le multumesc pentru atmosfera prietenoasa si joviala de care au dat dovada.
  Andrei

 2. Andrei, iti multumim pentru aprecieri si pentru participare si sper sa ne revedem curand la urmatoarea degustare!

 3. salutare tuturor
  imi pare rau ca nu pot adauga nimic la ce a postat aici Andrei, a rezumat excelent cele petrecute si deja satept urmatoarea noastra intalnire
  totusi trebuie sa la multumesc si eu lui Tudor,Dragos si tuturor ce s-au ocupat de organizare
  ati fost peste asteptari de profi
  multumesc
  DRAGOS MATEESCU ‘MATI’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>