SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA DALMORE…FORTUNA MERITA COLLECTION

SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA DALMORE…FORTUNA MERITA COLLECTION

Febra whisky-ului neînvechit, sau de fapt învechit o perioadă minimă de timp lovește de ceva ani mai toți producătorii scoțieni. Rezultatul s-a văzut în anunțarea premiilor pentru cel mai bun whisky de că către Jim Murray. Calitatea produselor scoțiene este în cădere liberă, chiar dacă banii cash din vânzările de tip travel retail vin să umple conturile corporațiilor care dețin distileriile.
Dalmore, aflat în proprietatea celor de la White & Mackay a încercat să se țină oarecum departe de mirajul banilor ușor făcuți din etichetarea sticlelor tinere, însă în cele din urmă s-a predat în fața mirajului aurului. După Dalmore Valour, un prim produs no age statement lansat anul trecut, acum ne pregătim pentru o nouă gamă care conține trei astfel de produse: Fortuna Merita Collection.

Păstrând tradiția colaborării cu botega celor de la Gonzales Byass, Dalmore este mereu în posesia unor butoaie de sherry de calitate pe care acum le valorifică prin lansarea whisky-urilor de aeroport: Regalis, Luceo și Dominium, whisky-uri învechite în butoaie de vin spaniol din sortimentele: Amoroso, Apostoles și Matusalem.
Colecția este disponibilă din primăvara lui 2015 în aeroporturile din lumea întreagă, prețurile începănd cu 75€ pentru Dalmore Regalis și continuând cu 85€, respectiv 125€ pentru restul.

FOTO: thewhiskybusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>