SUNTORY INVENTEAZĂ DISTILLER’S RESERVE

SUNTORY INVENTEAZĂ DISTILLER’S RESERVE

De când am descoperit whisky-urile japoneze le-am apreciat la adevărata lor valoare și am devenit un susținător al priceperii și seriozității industriei nipone de resort. Astăzi însă cu bucuria fan-ului mai mult umbrită de dezamăgirea cunoscătorului constat lansarea pe piață a două noi sortimente a celor de la Suntory sub egida plină de atingerile marketing-ului european Distiller’s Reserve.

Este vorba despre două single malt-uri care nu ao o declarare a vârstei Hakushu Distiller’s Reserve și Yamazaki Distiller’s Reserve. Ambele sortimente vor fi lansate în aprilie acest an în Marea Britanie și Franța. Ambele whisky-uri conțin single malt învechit între 8 și 20 de ani, iar scoaterea declarației de vârstă îi ajută pe cei de la Suntory să obțină romele complexe pe care și le doresc. Cred însă că transformarea îmbutelieriilor în cea de tip NAS duce în primul rând la un return of investment mai grabnic așa cum este de doi-trei ani încoace moda, sau mai bine zis goana după rebalansarea cash-flow-ului din industrie. Deja pentru a susține acest curent au apărut declarații de genul: ” age should not be the sole parameter in measuring quality”, declarații care pe lângă că ne dor pe noi pasionații, ne aduc aminte că astfel de cuvinte acum cinci ani ar fi distrus credibilitatea oricărui reprezentant al industriei.

Yamazaki-Distillers-Reserve-with-carton-452x640

Hakushu și Yamazaki Distiller’s Reserve sunt creația blender-ului șef Shinji Fukuyo. Yamazaki este un amestec de whisky-uri maturate în butoaie de vin de Bordeaux, sherry și în butoaie mizunara și de stejar american. Peste toate s-a adăugat malț afumat, fiind îmbuteliat la 43% ABV.
Hakushu este un amestec de malț ușor afumat cu malț puternic afumat și whisky maturat în butoaie de stejar american vreme de 18 ani, îmbuteliat la 43% ABV.
Ambele sortimente vor fi disponibile pe piața europeană la un preț recomandat de 42£.

Hakushu-Distillers-Reserve-with-carton

FOTO: the drinkbusiness.com; thespiritbusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>