SUNTORY JOACĂ ÎN LIGA MARE

SUNTORY JOACĂ ÎN LIGA MARE

Suntory Holdings va achiziționa Beam Inc. pentru spectaculoasa sumă de 16 miliarde$.

Suntory Holdings Limited și Beam Inc. au anunțat în data de 14 februarie 2014 intrarea în linie dreaptă pentru înțelegerea pricvind achiziționarea întregului pachet de acțiuni al americanilor pentru o valoare de 83.50$ per acțiune.
Tranzacția aprobată de ambele board-uri este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a trimestrului doi din 2014. Mutarea va crea un nou și important jucător pe piața globală a distilatelor premium cu vânzări anuale estimate în domeniul distilatelor de peste 4.3 miliarde$.
Portofoliul combinat va include brand-uri precum Jim Beam, Maker’s Mark și Knob Creek la capitolul bourbon, Teacher’s, Laphroaig, Canadian Club, Yamazaki, Hakushu, Hibiki, Kakubin, Bowmore în segmentul whisky și scotch.

Suntory-hakushu-distillery

FOTO: beamglobal.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>