TAMDHU SINGLE MALT

TAMDHU SINGLE MALT

Distileria este înființată în 1896 și este situată la 10 kilometri de mult mai faimoasa distilerie The Macallan. Marea parte a distilatului de la Tamdhu intră în componența blended-ului de la The Famous Grouse alături de contribuțiile celor de la Highland Park și The Macallan. În ceea ce privește soarta single malțului, cei de la Tamdhu nu au fost așa de norocoși. Odată intrați sub același management cu cei de la The Macallan, adică la Edrington Group, planurile de viitor și de marketing nu i-au avut în vedere cu aceeași rigoare cu care s-au aplicat la celelalte brand-uri din companie. Prima îmbuteliere de tip single malt a avut loc în 1976 cu un produs maturat 8 ani, iar apoi datorită succesului s-a trecut la îmbutelierea unui distilat maturat vreme de 10 ani.
Prezentarea este simplă, forma sticlei și a cutiei fiind eficiente în ceea ce privește comunicarea informațiilor necesare cumpărătorului. Îmbuteliat la 40% ABV și fără o declarație de vechime, speysider-ul nu se dezminte fiind un whisky correct care are multe de oferit. Are o culoare aurie luminoasă și odată pus în pahar și amestecat am văzut că arcele de boltă rămase indică o corpolență ușoară și catifelată. Parfumul este floral cu urme de cereale și de lămâie. Gustul este clar și dulceag cu atingeri de caramelă. Foarte ușor de băut, este chiar indicat pentru o primă întâlnire cu un single malt. Un foarte bun ambasador ce te poate introduce în lumea distilatelor scoțiene. Finish-ul este floral și cu vagi urme de turbă sesizabile abia la o a doua încercare.
Concluzia noastră este că pentru banii plătiți, adică 108 RON primești un whisky correct și cu calitățile zonei Speyside. Raportul dintre calitate și preț este net în favoarea calității, fiind la ora actuală poate single malt-ul cel mai accesibil de pe piață. Este o experiență plăcută și un whisky for everyday use. Eu l-aș considera un whisky cu care îți poți evangheliza prietenii atât prin prisma calităților cât și al prețului.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu luminos
Parfum: floral, cu note de cereal și ceva lămâie
Gust: claritate, dulceag, cu urme de caramelă
Coroplență: ușoară spre medie cu un finish mediu, floral, un pic înțepător ce se închide spre amărui de stejar și o vagă urmă de turbă.
PUNCTAJ : 82 puncte
 
TAMDHU SINGLE MALT BOX
 
TAMDHU SINGLE MALT LABEL

TAMDHU SINGLE MALT BODY

TAMDHU SINGLE MALT BODY PUNCTAJ

FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

Distileria este înființată în 1896 și este situată la 10 kilometri de mult mai faimoasa distilerie The Macallan. Marea parte a distilatului de la Tamdhu intră în componența blended-ului de la The Famous Grouse alături de contribuțiile celor de la Highland Park și The Macallan. În ceea ce privește soarta single malțului, cei de la ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 82%

82%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
82

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>