TEELING WHISKEY SE ÎNTOARCE

TEELING WHISKEY SE ÎNTOARCE

Rădăcinile familiei Teeling sunt adânci înfipte în pământul orașului Dublin încă din anul 1782. Jack Teeling, fondatorul Teeling Whiskey Co. se trage dintr-o familie al cărei nume este din totdeauna asociat cu producția whiskey-ului.
Distilatul a mai încetat să curgă prin alambicurile din Dublin de la jumătatea anilor 1970 când John Jameson și John Powers s-au mutat la Midleton, Co.Cork. Astăzi pasărea Phoenix a reînviat, noul distilat din Dublin este un amestec de grain whiskey și malt whiskey, adică un blended irish whiskey.
Cei de la Teeling Whisky Company sunt responsabili de colaborările cu cei de la Bruichladdich pentru sortimentul Hybrid sau cu cei de la Cooley pentru sortimentul Poitin.
Noul whiskey, denumit și The Spirit of Dublin, readus la viață, este îmbuteliat într-o sticlă de culoarea verde afumată, purtând o etichetă albă cu negru ce te face să mergi cu gândul la îmbutelierile irlandeze din secolul XIX.
Butoaiele în care a fost maturat whiskey-ul sunt ex-bourbon first fill. Amestecul lor și mariajul aromelor a fost finalizat în butoaie care au adăpostit anterior rom produs de distileria nicaraguană Flor de Caña. Procedeul a presupus o perioadă de maturare de câteva luni. Din păcate pentru a se asigura de standardizarea consistenței whiskey-ului, a fost adăugat și caramel.
Noul produs Teeling Irish Blended Whiskey va fi îmbuteliat fără să fie filtrat la rece și având 46% ABV. Prețul recomandat de vânzare pentru o îmbuteliere de blend whiskey este de 30€ și va fi disponibil și în magazinele din aeroportul din Dublin.

HYBRID SI POITIN

FOTO: whiskyintelligence.com; liquidirish.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>