THE BALVENIE FIFTY DE DAVID STEWART

THE BALVENIE FIFTY DE DAVID STEWART

Master blenderul David Stewart de la The Balvenie a împlinit 50 de ani de când lucrează pentru această distilerie. Stewart s-a alăturat celor de la The Balvenie în 1962 și pentru a celebra această aniversare, Balvenie lansează o ediție specială numită The Balvenie Fifty. Este vorba de un whisky special distilat chiar în 1962 îmbuteliat în doar 88 de sticle. Fiecare dintre aceste sticle se va vinde pentru suma de 20.000 lire sterline. Whisky-ul a fost maturat într-un singur butoi hogshead de sherry. După atâta timp, whisky-ul este descris ca fiind: “foarte aromat și floral, dulce mătăsos, cu o combinație perfect echilibrată de note citrice și gusturi dulci de miere plus stejar și mirodenii.”
Stewart a spus: “Butoiul 5576 a petrecut alături de mine 50 de ani la Balvenie. Este un privilegiu să lucrez atâta timp în lumea whisky-ului și este o slujbă de vis. A fost o plăcere să descopăr cum s-a transformat whisky-ul scoțian în această jumătate de secol.” David Stewart este unul dintre cei mai celebri master blenderi din industria whisky-ului scoțian, dar mai modest și cu mai puține apariții în public față de colegii săi de la alte distilerii. În 2005, David Stewart a primit un premiu pentru întreaga sa activitate din partea juriului International Wine and Spirits Competition.

About Dragoș Băltățeanu

One comment

  1. intr-adevar un master blender de prima clasa cu a carui creatie de geniu ,Balvenie 12 yo ,ma delectez cu adevarat
    la multi ani David Stewart
    slainte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>