THE BLACK GROUSE

THE BLACK GROUSE

The Black Grouse reprezintă maraiajul reușit dintre clasicul blend whisky de la The Famouse Grouse și malt whisky-ul distilat în Islay. Accentele de fum ale malțului din Insulă sunt bine încorporate și echilibrate de către notele dulci ale blend-ului reprezentat de faimoasa potârniche. În anul 2008 a fost ales de către Jim Murray ca fiind The Best New Scotch Blended Whisky.
Chiar dacă forma sticlei este aceeași, foarte interesantă și reușită este eticheta sortimentului The Black Grouse, realizată cu ceva accente premium și cu reprezentarea renumitei Tetrao tetrix sau potârnichea neagră, o specie deja în primejdie.
Îmbutelierea recenzată de noi este de 70 cl și are un ABV de 40%. Ar mai trebui spus că sticla are picurător de plastic. Mulțumim BDG Import care ne-a furnizat aceast sortiment, ei fiind reprezentanții în România ai celor de la Matthew Gloag & Son Ltd., producătorii renumitului brand The Famouse Grouse, cel mai bine vândut scotch din Marea Britanie.
Pe eticheta de pe verso-ul sticlei putem citi că blended scotch whisky-ul The Black Grouse are caramel adăugat, ceea ce nu ne împiedică să admirăm culoarea ca de chihlimbar a whisky-ului pus în pahar. După ce am clătinat un pic paharul așteptăm să vedem viteza de scurgere a lacrimilor de îngeri, care se lasă așteptate, denotând astfel o corpolență plină a whisky-ului. Parfumul este destul de puternic, însă notele de fum și turbă nu sunt atât de pregnante pe cât ne-am fi așteptat. Urmează un parfum ca de rom cu note dulcege și parcă atingeri lemnoase. Gustul este echilibrat, cu arome evidente de fum, urmat de note dulci de caramel, mirodenii, chiar ciocolată. Finish-ul este lung, vibrant, afumat, cu urme ca de alună și ceva uscăciune ca de la stejar.
Nu am găsit acest sortiment pe piața românească, astfel că o estimare de preț nu putem comunica. The Balck Grouse este un blended scoth whisky afumat interesant, o îngemănare reușită între notele afumate din Islay cu cele dulci și de sherry ale renumitului The Famous Grouse. Dacă îl întîlniți prin vre-un magazin de la noi sau de aiurea, nu ezitați să-l încercați pentru că nu veți fi dezamăgiți.

THE BLACK GROUSE BOX

 THE BLACK GROUSE LABEL
 THE BLACK GROUSE WHISKYPEDIA
THE BLACK GROUSE DETALIU 
THE BLACK GROUSE PUNCTAJ
 
NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: chihlimbar
Parfum: puternic, cu note de fum și turbă nu atât de pregnante pe cât ne-am fi așteptat, urmate de note de rom, dulcege și parcă atingeri lemnoase.
Gust: echilibrat, cu arome evidente de fum, urmat însă de note dulci de caramel, mirodenii, chiar ciocolată.
Coroplență: plină cu un finish lung, vibrant, afumat, cu urme ca de alună și ceva uscăciune ca de la stejar.
PUNCTAJ : 86 puncte

FOTO: Ovidiu Tăbăcaru©

The Black Grouse reprezintă maraiajul reușit dintre clasicul blend whisky de la The Famouse Grouse și malt whisky-ul distilat în Islay. Accentele de fum ale malțului din Insulă sunt bine încorporate și echilibrate de către notele dulci ale blend-ului reprezentat de faimoasa potârniche. În anul 2008 a fost ales de către Jim Murray ca fiind ...

Review Overview

NOTA WHISKYPEDIA - 86%

86%

SCOR TOTAL

User Rating: Be the first one !
86

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>