THE DALMORE PATERSON COLLECTION

THE DALMORE PATERSON COLLECTION

Numele lui Richard Paterson nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este cel mai celebru master distiller şi un foarte carismatic ambasador pentru brandurile The Dalmore şi Whyte & Mackay. Iar ultima sa ispravă este o colecţie de whisky-uri single malt foarte rare reunite în 12 sticle de cristal sub numele de Colecţia Paterson. Această colecţie unică este de vânzare în colaborare cu magazinul Harrods din Londra pentru un preţ pe măsură: 987.500 lire sterline!
Pentru această sumă primeşti 12 sticle de whisky Dalmore atent selecţionat de Richard Paterson folosind rezervele strategice ale distileriei. Cel mai vechi whisky folosit în această colecţie a fost distilat în 1926. Prezentarea este impecabilă, preţiosul distilat fiind îmbuteliat în decantoare de cristal Glencairn, iar dopurile sunt adevărate opere de artă realizate din argint gravat manual de către Hamilton&Inches. Fiecare sticlă este botezată cu numele unui om care l-a inspirat pe Richard Paterson de-a lungul carierei sale. Astfel Paterson aduce un tribut către tatăl şi bunicul său, dar şi către fondatorii companiei Whyte & Mackay: James Whyte şi Charles Mackay. Pe lânge cele 12 sticle, cei aproape un milion de lire vor mai aduce viitorului proprietar un cabinet special creat pentru a adăposti aceste sticle şi un jurnal de peste 200 de pagini în care Paterson detaliază procesul creării fiecărei dintre cele 12 sticle unicat. Colecţia poate fi admirată în noua cameră Fine Spirits din cadrul magazinului Harrods din Londra.

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>