THE FAMOUS GROUSE BLENDED SCOTCH WHISKY

THE FAMOUS GROUSE BLENDED SCOTCH WHISKY

În ultima vreme am început să căutăm whisky-uri accesibile, dar care oferă o calitate superioară. Vorbim aici de whisky scoțian blended. În recenzile noastre am descoperit sau mai bine spus, redescoperit, branduri uitate ca Haig sau Black&White. Ambele oferă mai mult decât te-ai aștepta privind ambalajul sau prețul. Dar ambele mărci sunt destul de dificil de găsit în magazinele din țara noastră. Astfel că ne-am îndreptat atenția și asupra sticlelor pe care le vedem zilnic pe rafturile de la supermarket. Iar dintre ele, poate cea mai bună afacere în acest moment este The Famous Grouse. Nu este o întâmplare, blendul distribuit de BDG este cel mai bine vândut scotch din Marea Britanie și și-a câștigat acest loc pe bună dreptate. Este ușor de recunoscut datorită etichetei pe care tronează potârnichea scoțiană roșie. Eticheta a trecut de curând printr-un facelift în care imaginea potârnichii a fost mutată în partea de sus, iar denumirea este afișată la jumătatea etichetei. În magazine este posibilă să mai găsiți și sticle cu eticheta veche, dar conținutul este identic.
În componența acestui blend intră whisky single malt provenit de la distileriile Glenrothes, Macallan și The Highland Park, asociat cu grain whisky nobil. Rezultatul este surprinzător. The Famous Grouse este un whisky excepțional pentru prețul care îl afișează. O sticlă costă între 50 și 80 de lei în funcței de magazin și de mărimea sticlei. Culoarea distilatului este de un auriu cald deschis. Aromele degajate din pahar sunt delicate, cu note florale dulci plus o notă clară de sherry provenită de la single malt-ul de la Macallan. Corpolența este destul de diluată, după cum observăm pe pereții paharului, dar gustul este incredibil de complex. Aromat, dulce cu note de sherry, și o mică tentă de fum. Mai avem mirodenii și gustul whisky-ului grain, iar finișul este mediu. Este un whisky cu un raport calitate/preț imbatabil și credem că nu ar trebui să lipsească din barul oricărui amator de whisky bun.

NOTE DE DEGUSTARE:
Culoare: auriu
Parfum: floral, dulce, sherry
Gust: aromat, dulce cu note de sherry, foarte puțin fum, mirodenii
Coroplență: diluată cu un finiș mediu cu arome dulci
PUNCTAJ : 85 puncte
 
 
 
 
FOTO: Whiskypedia.ro Studio©

About Dragoș Băltățeanu

One comment

  1. ai foarte mare dreptate,este un blend foarte complex si foarte accesibil,un whisky de zi cu zi,
    pentru mine nu are competitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>