THE GLENROTHES 1969 EXTRAORDINAY CASK

THE GLENROTHES 1969 EXTRAORDINAY CASK

Berry Bros. & Rudd Spirits au îmbuteliat conținutul butoiului numărul 11485, o bute din stejar american, unul din cele 20 achiziționate de la trader-ul Duncan Taylor.
Glenrothes va pune pe iață doar 133 de îmbutelieri din sortimentul distilat în anul 1969, fiecare dintre ele într-o carafă de cristal ce amintește de tradiționala formă a sticlei lor. Single malt-ul este îmbuteliat la un ABV de 42,9% și are un preț recomandat de 4000 £.
Decantorul poartă o plăcuță pe care sunt gravate anul distilării single malt-ului și numărul sticlei. De asemenea carafa este prezentată într-o cutie de stejar îmbrăcată în piele alături de o carte despre distilerie, semnată de 7 whisky writers.

1969 bottle

FOTO: spiritbusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>