THE MACALLAN M

THE MACALLAN M

Carafa de cristal ce adăpostește 6 litri de The Macallan M a spulberat recordul Guiness pentru cel mai scump whisky vândut vreodată la licitație.
În data de 18 ianuarie 2014, casa de licitații Sotheby din Hong Kong a vândut versiunea “imperială” a sortimentului The Macallan M pentru suma de 628,000 USD sau 381,620 £, adică cu 67,620 £ mai mult decât se prognozase.
Există 4 astfel de carafe. Două au fost reținute la arhiva The Macallan, cea de-a treia a fost anterior promisă unui colecționar din Asia pentru o sumă ce nu a fost dată publicității. Cea de-a patra carafă de cristal denumită Constantin după celebrul împărat roman are gravate semnăturile autografe ale celor trei creatori: Fabien Baron, fondator și director de creație la Baron & Baron, Silvio Denz, președinte și CEO la Lalique și Bob Dalgarno, whisky maker la The Macallan.
Recordul anterior Guiness pentru cel mai scump whisky era deținut tot de The Macallan cu sortimentul The Macallan 64 Years Old Lalique Cire Perdue. Acesta a fost vândut în 2010 pentru suma de 460,000 USD sau 291,125 £.
Profitul de pe urma vânzării carafei imperiale The Macallan M vor fi donate unei organizații caritabile din Hong Kong.

BEAM GLOBAL CANADA INC. - The Macallan M

FOTO: thespiritbusiness.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>