WHISKY FĂRĂ ALCOOL?

WHISKY FĂRĂ ALCOOL?

Anul trecut două știri au zguduit lumea whisky-ului: lansarea unei băuturi non-alcoolice marketată drept whisky fără alcool și whisky îmbuteliat la cutie. Băutura ArKay vine din America și între timp a pierdut titulatura de whisky fără alcool după ce Asociația Producătorilor de Whisky a condamnat această băutură. ArKay poartă acum pe etichetă titulatura “Alcohol Free Flavoured Drink”. Pare un vis devenit realitate, să bei whisky și să nu te îmbeți, dar ca și în cazul berii fără alcool, gustul lasă de dorit. La aproape un an după ce compania americană ArKay Beverages a lanasat această băutură, a decis că este timpul să se listeze la bursă. Compania este bazată în Ford Lauderdale, Florida și a ales firma de avocați Hamilton & Associates pentru a îi reprezenta în acest demers.

A doua companie americană care a reușit să înfurie lumea whisky-ului este Scottish Spirits Group. Bazați tot în America, compania importă whisky scoțian învechit trei ani pe care îl îmbuteliază în doze de aluminiu ce pot fi resigilate dacă conținutul nu a fost consumat în totalitate. Se pare că afacerile merg bine, deoarece între timp Scottish Spirits Group și-a diversificat gama adăugând în ofertă vodcă, tequilla, rom, gin, sake și whisky canadian, toate îmbuteliate la doze de aluminiu. Și se vor lista și ei la bursă reprezentați de aceiași Hamilton & Associates. Se pare că America chiar este țara tuturor posibilităților.

FOTO: ArKay Beverages; Scottish Spirits Group

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>