WHISKY-UL MACKINLAY’S A FOST RETURNAT ÎN ANTARTICA

WHISKY-UL MACKINLAY’S A FOST RETURNAT ÎN ANTARTICA

Cu toţii cunoaştem povestea whisky-ului uitat în Antartica şi redescoperit în 2010. Recreat de Richard Patterson şi vândut într-un ambalaj special, Mackinlay Rare Malt a fost şi primul sortiment de whisky degustat în cadrul întâlnirilor clubului Whiskypedia. După ce sticlele descoperite în Antartica au fost studiate şi analizate, s-a decis ca acestea să fie returnate în locul unde au fost găsite. Sticlele din 1907 au fost returnate chiar de primul ministru al Noii Zeeleande, John Key, glumind că a fost tentat să desfacă una dintre ele pentru a vedea ce gust are. Sticlele originale au fost înmânate reprezentanţilor Antartic Heritage Trust la baza ce aparţine Noii Zeelande din insula Ross. În luna martie, whisky-ul va fi tranferat din insula Ross în cabana părăsită de exploratorul Ernest Shackleton pentru a păstra intactă aceast refugiu rămas din urma explorărilor eroice ale Antarticii din 1898 şi până în 1915.


Whisky-ul original Mackinlay a fost îmbuteliat în 1898, fiind un blend învechit timp de 15 ani. Când expediţia din 1907 a dat greş, Ernest Shackleton a lăsat în urma sa trei lăzi de scotch şi două de brandy. Sticlele au rămas îngropate în zăpadă şi gheaţă până în 2010 când au fost descoperite de exploratorii moderni. Whisky-ul s-a păstrat perfect în sticle în ciuda temperaturii de -30 de grade.
Folosind o monstră extrasă cu ajutorul undei seringi prin dop, specialişti de la Whyte&Mackay, cei care deţin astăzi brandul Mackinlay, au recreat acest blend a cărui reţetă se pierduse. Prima ediţie The Discovery de 50.000 exemplare s-a vândut, iar Mackinley are acum pe piaţă un al doile sortiment numit The Journey. Puteţi citi recenzia noastră pentru Mackinlay’s Rare Old Malt AICI.

About Dragoș Băltățeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>