YAMAZAKI PUNCHEON 2013

YAMAZAKI PUNCHEON 2013

Distilerii de la Suntory sunt cunoscuți pentru spiritual innovator de care au dat mereu dovadă. Nici de data aceasta nu s-au lăsat mai prejos. Anul acesta va fi lansată ultima ediție de single malt Yamazaki Puncheon, după succesele cu îmbutelierile din 2011 și 2012. Anul acesta vor pune pe piață ediția îmbuteliată la sfârșitul lui 2013.
Preluând însă din modelul comportamental de business european care pune de ceva vreme, mai bine zis de prin 2011, pe primul loc cash-flow-ul, evident că Yamazaki Puncheon îmbuteliat la 48% ABV este un no age statement, un whisky tânăr la fel ca și celelalte sortimente ce compun gama YAMAZAKI CASKS: sherry, bourbon barrel, mizunara.
Așadar single malt-ul de la Yamazaki a fost învechit în butii de stejar american de 500 de litri. Adesea acestea au folosit anterior la adăpostirea sherry-ului și a romului. Suntory spun că aceste butii au conținut anterior american bourbon whiskey. Sincer până astăzi nu am auzit de astfel de butii în industria americană care folosește butoaie American Standard Barrels de 200 litri sau hogshead de 250 litri.

YamazakiPuncheon2013-NONJATTA

FOTO: nonjatta.com

About Tudor Balteanu

De formație istoric dar și public speaker, mi-am distilat pasiunea pentru whisky împreună cu dorința de a sorbi din cunoștințele industriei, tocmai pentru a deveni primul whisky writer din sud-estul Europei în slujba distilatului cu rădăcini celtice: uisge beatha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>